Mobiilityö käynnissä

Mobiilityö käynnissä

Heinäkuu on hyvässä vauhdissa ja lomakauden pitkään odotetut kesälämpötilatkin ovat pikku hiljaa totta. Tietotyöläisten kerätessä voimia tulevaan syksyyn, valmistelemme täysin uudenlaisia konsepteja vastataksemme entistä syvemmin ja useammalta rintamalta organisaatioiden muuttuviin tarpeisiin.

Olemme vähintäänkin innoissamme, koska voimme tarjota heti alkusyksystä asiakkaillemme  raikkaita ratkaisuja, joilla uskomme olevan keskeinen merkitys it-alan kulttuurimurroksessa.

Tietoviikko käsittelee julkaisussaan pilven vaikutusta yritysten it-osastojen tehtäviin. Artikkelissa Gartnerin analyytikko Lydia Leong kertoo näkemyksensä, jonka mukaan koko it-alan kulttuuri siirtyy uuteen suuntaan; bisnesosaaminen ja ihmisten kanssa työskentely on tärkeämpää kuin koneiden ja teknologian hallinta.  Pilven voi sanoa vahvistavan myös yrityksen liiketoimintaa ja kilpailukykyä, kun it-osasto pystyy työskentelemään entistä läheisemmin asiakkaiden, kumppaneiden ja loppukäyttäjien kanssa.

Pilveen siirtyminen mahdollistaa älykkään työn tekemisen useasta näkökulmasta tarkasteltuna. Uusien sovelluksien käyttöönotto ei suju uudessakaan maailmassa ongelmitta, mikäli sovelluksia käyttävät työntekijät eivät sitoudu uuteen toimintatapaan ja ymmärrä sen yhteyttä saavutettaviin liiketoimintaetuihin. Teknisen migraation ja henkilöstön osaamisen kehittämisen rinnalle tarvitaan Humaani migraatio™. Tulemme kertomaan syksyn aikana mikä Humaani migraatio™ on, ja miten sen avulla voidaan mitata ja lisätä organisaation tuottavuutta ja henkilöstön sitoutumista uusien toimintatapojen käyttöönotoissa.

Henkilöstön osaamisen kehittämistä tukemaan tulemme julkaisemaan myös täysin uudistuneen eLearning-ratkaisun mahdollistamaan opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta, samalla periaatteella kuin työntekoonkin saadaan joustoa uusilla työvälineillä ja sovelluksilla. It-osaston päivittäistä työtä kuormittaa usein ohjelmistotyökalujen käyttäjien osaamistason puutteet. Verkko-opiskelukanavalla ja ohjeiden reaaliaikaisella saatavuudella helpotamme myös organisaatioiden helpparien työkuormaa. Uutta Tuutoria™ odotellessa, kannattaa käydä tutustumassa koulutuskeskuksemme uunituoreeseen blogiin ensitalletusbonuksista.

Ilman elastisia ratkaisuja ja nykyaikaisia välineitä it-alan kulttuurimurros jää haaveeksi pilvipalveluista riippumatta. Tarvitaan ammattitaitoista tukea, järjestelmiä, lisenssejä ja laitteita, jotka mahdollistavat älykkään työn tekemisen. Huoltovapautta ja -varmuutta kaipaavan valinta on jatkuva ylläpitopalvelusopimus luottokumppanin kanssa. Nykyteorian mukaan pilvi muuttaa it-osastojen toimintoja entistä innovatiivisempaan suuntaan. Kerromme heti elokuussa, miten me näemme kokonaisuuden mahdollistaen samalla perinteisen  toimiston työskentelyvälineet rannalla, kahvilassa, kotona, rakennuksilla tai tien päällä.  Älykkään työn sankarit eivät sammaloidu.

Leena Garcia

Jätä kommentti